Artistiek team / solisten / overige medewerkenden

Dirigent: Hans Lamers

Veelzijdig, vakkundig, meeslepend
Hans Lamers studeerde schoolmuziek, orkest- en koordirectie (einddiploma UM) aan het Stedelijk Conservatorium in Arnhem. In 1987 nam hij met succes deel aan de interantionale masterclass van de vermaalde Duitse dirigent Kurt Sanserling te Weimar. Reeds vanaf 1980 is hij artistiek leider van het Gelders Opera- en Operette Gezelschap in Arnhem, een hechte en inspirerende verbintenis tot op de dag van vandaag. Onder zijn leiding is het GOOG uitggroeid tot een toonaangevend verbintenis tot op de dag van vandaag. Onder zijn leiding is het GOOG uitgegroeid tot een toonaangevend muziektheatergezelschap met grote artistieke kwaliteit en flexibiliteit.  Een indrukwekkende lijst van optredens in bijna alle grote concertzalen, schouwburgen, radio- en televisiestudio's, leidde veelal tot prachtige producties met gerenommeerde solisten en orkesten. Vanaf 2000 leidt hij tevens het Vocaal Ensemble GOOG, waarin met name jong talent wordt gecoached en voorbereid op uitvoeringen en producties.

Hans Lamers is een veelzijdig musicus en bouwde een zeer brede repertoirekennis op in zowel de instrumentale alsmede de vocale sector van het muziekleven. Onder zijn muzikale leiding staan tevens hetToonkunstkoor Zutphen & Omstreken, de Osse Opera Vereniging en de COV Veenendaal. 

Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als gastdirigent, cu'rsusleider en jurylid. Vanaf 2008 is Hans gastdocent muziektheater aan FONTYS Hogeschool te Tilburg.


Pianist/repetitor: Chris Kok

Chris Kok(1) 2

Chris Kok komt uit een bekende Edese blazers familie.Zowel zijn vader als zijn grootvader zijn jarenlang lid geweest van de Edesche Harmonie.Op 6-jarige leeftijd kreeg Chris zijn eerste pianolessen en op zijn 13e werd hij paukenist bij dit orkest.
Na de middelbare school studeerde Chris aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s Piano (cum laude), Hafa-directie en Bastuba behaalde.
Na de studie in Utrecht studeerde hij hoofdvak Orkestdirectie bij Tilo Lehmann aan het Zwols Conservatorium. Deze studie sloot hij in 1987 succesvol af middels een concert met het toenmalige Forum Filharmonisch Orkest in Enschede.
Thans is Chris werkzaam als arrangeur en dirigent en van enkele Harmonie-en Fanfare orkesten en is hij als repetitor verbonden aan het Gelders Opera en Operette Gezelschap en Toonkunst Zutphen e.o.
Tevens is hij een veel gevraagd begeleider van solistenconcoursen voor blazers.
Als solist heeft hij diverse concerten gegeven met o.a. de Marinierskapel,de toenmalige Johan Willem Friso Kapel en enkele orkesten in Oostenrijk.
Samen met Roland Aalbers vormt hij een vast pianoduo voor koorbegeleidingen.


Regisseur: Bernd Duenk
 Na de vooropleiding voor de Theateracademie in Maastricht, studeerde Bernd in Utrecht Theaterwetenschappen, specialisatie operadramaturgie.
 In 2007 begon hij zijn eigen bedrijf Amsterdam Musical, www.amsterdammusical.nl. Een platform voor beginnende en gevorderde amateurs. Tevens is Bernd directeur en artistiek leider van Stichting Rumoer. Voor Rumoer verzorgde hij het afgelopen jaar de regie van “A Little Night Music”en “Legally Blonde”. Hij verzorgde o.a. de regie van de avondvullende voorstellingen Anything Goes, Blood Brothers, Cabaret, Candide, Cats, Chicago, A Chorus Line, Hair, Les Misérables,

Nine, Pal Joey, Into the woods, Rent, West Side Story, Sunset Boulevard en Annie. In het klassiek vak regisseerde hij o.a. Dido and Aeneas, Le Nozze di Figaro, Die Zauberflõte, Nabucco, Luisa Miller, La Bohème, Suor Angelica, Carmen, Carmina Burana en Cavalleria Rusticana.
Bernd was creative-consultant tijdens de KLM-beurs “Backstage”. Ook werkte hij mee aan diverse bedrijfsfilms. Hij gaf meerdere bedrijfstrainingen en regisseerde het cabaret voor onder andere DLAPiper, Anthos en ABNAMRO. Hij is met Guido van Gend de oprichter en bedenker van het Amateur Musical Awards Gala, waarbij jaarlijks in Theater DeLaMar de beste amateurs van Nederland voor het voetlicht verschijnen.

Productieleider: Tineke Ouwendijk
Tineke Ouwendijk 2017
Tineke is haar loopbaan begonnen bij de Verenigde Noordhollandse Dagbladen, bij het regionale dagblad de Helderse Courant. De nieuwsgaring zal altijd als een leidraad door haar leven steeds terugkeren. 
Hierna trad ze in dienst bij Uitgevers Maatschappij Arnhem in Arnhem, bij de Arnhemse Courant. Ze heeft een paar jaar productie gedaan bij Radio en TV Oost en NOS.
Tussendoor is ze met succes haar eigen impresariaat opgericht. Dit werk omvat het verstrekken van informatie van concerten, uitvoeringen en evenementen. Ook is bemiddeling tussen zanger en opdrachtgever een belangrijk onderdeel van het impresariaat. Daarbij worden er ook afspraken gemaakt voor audities voor de zangers bij dirigenten, verenigingen en operahuizen. Dit impresariaat heeft inmiddels het 25 jarig bestaan gevierd.
Toch weer een aanbieding gehad van Wegener Courantenconcern om als media-adviseur in dienst te treden. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zo heeft ze tot haar VUT leeftijd weer 13 jaar bij Wegener gewerkt, waarmee ze nog goeie contacten onderhoudt.
Maart 2015 was Tineke 45 jaar lid van het GOOG, waarbij ze 40 jaar in het bestuur als secretaris meedraait. Zo doet ze ook o.a. sponsoring, verkoop concerten en organisatie van operaconcerten en operaproducties. Ook de landelijke bond van Opera- en Operette Gezelschappen wisten haar te vinden, waarbij ze een aantal jaren secretaris was bij deze bond.
Dit geheel werd beloond met een Koninklijke Onderscheiding als lid in de Orde van Oranje Nassau in verband met haar grote verdienste voor de amateurmuziek in Nederland. De laatste jaren heeft ze ook als productieleider bij een paar opera’s gewerkt, bij Faust van C. Gounod en Eugen Onegin van P.I. Tschaikovski. Sinds september 2016 is Tineke gekozen als voorzitter goog en publicitaire zaken.

Vocaal Ensemble GOOG

ensembleGOOG heeft de beschkking over een eigen Vocaal Ensemble en solisten. Deze hooggekwalificeerde amateurzangers zingen allemaal in solopartijen. Wij zijn trots dat dit mogelijk is en dat we in  eigen beheer enthousiaste amateurs zo een podium kunnen bieden met dit repertoire.

Het ensemble en de solisten zullen als 'intermezzo' extra optreden in een  half uur durend zelf samengestelde liederencyclus van Kurt Weill. Omdat CB geen avondvullend werk is heeft de artistieke  leiding het idee opgevat om in het tweede beeld 'In Taberna" (in de kroeg) een passende Einlage te maken.
                       
                                                                                                                                                                                                            
                 
sbo SAM
SBO SAMsbo SAM is een school voor speciaal basisonderwijs waar kinderen extra ondersteuning krijgen bij  het leren. Muziekonderwijs en zingen in het schoolkoor dragen bij aan de algehele ontwikkeling van de kinderen en nemen een belangrijke plaats in op sbo SAM. Alle leerlingen muziekonderwijs  krijgen les van een vakleerkracht muziek. Er wordt vooral veel gezongen, gedanst en gespeeld.

En dan blijkt niet alleen dat samen muziek maken heel erg leuk en ontspannend is, maar ook hoeveel het bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. Sinds kort is bekend dat kinderen die  muziek  maken beter kunnen luisteren, wat onder andere de taalverwerving en de leesvaardigheid bevorderd.


 


Voorstellingleider: 
Lichtontwerp: Bernd Duenk / Techniek Stadsschouwburg Arnhem en Theater de Lampegiet.
Technische dienst:
Hoofd technische dienst: Bert van Binsbergen..
Jan Albers, Arie Buys, Theo Uffink
Kostuums: Timea van Engelenburg
 
Ellen Aufenacker, Remco Elsink, Yvonne van den Ham, Greet Haverkamp, Timea van Engelenburg, Richard Kroes,  Tineke Ouwendijk (adviseur). 
Kap- en grimewerk: Ingrid Das
Yvonne Bauer, Ingrid Das, Martine Lijftogt, Monque Vos.
Publiciteit: Tineke Ouwendijk(voorzitter), Gertie Dinnissen, Pieter Troost en Monique Vos.
Leden GOOG:
Sopranen: Martine Alink /Ellen Aufenacker /  Joke Beerntsen / Ada van den Brink / Ingrid Das / Tineke Eelkema / Loes Emmerink / Wilma Engelage / Timea van Engelenburg / Marijke Gobel / Yvonne van den Ham / Harding, Ellie / Annemieke van Haren /Marjo Harmsen /  Greet Haverkamp / Hilde Heitkönig / Rie-Anne Hermans / Jos Hermsen / Keetje Huismans / Loes Kelder / Gusta Kooistra / Gerrie Leerink / Martine Lijftogt / Vivi Pothof / Quirine Renooij / Anita Roelofswaard / Monique Roest / Monique Vos/ Reinette van der Wolde.
Alten: Yvonne Bauer / Riet van Binsbergen / Gertie Dinnissen/ Marianne van der Heiden / Ellen Hulleman / Tessa Oostergetel / Tineke Ouwendijk / Arrien van Prooijen /Mattanja Roosegaarde / Hanneke Tijken / Dini Wildschut.
Tenoren: Jacques Angenois /Hans Berns /  Ed Deibel / Christian Deterink /Remco Elsink / Roger Knoben / Albert van Leersum / Guido de la Roy / An Stalpers / Pieter Troost / Dorus Vis.
Baritons: Marcel Arts / Eddy Braam / Richard Kroes / Bertil Muller / Theo Uffink.
Bassen: Henk Serné /Stef Weijers.

Met dank aan de projectleden Johan van den Berg, Ellen Alkemade, Dorien Roos, Judit Wassing, André Meulman.