Dirigent en repetitor


Graag stellen wij u onze dirigent Hans Lamers en repetitor Chris Kok voor:

Hans Lamers, dirigent GOOG
Veelzijdig, vakkundig en meeslepend 

Hans Lamers studeerde af in orkestdirectie, schoolmuziek en koordirectie aan het Stedelijk Conservatorium Arnhem. Daarna volgden repertoirestudie en repetitietechniek , o.a. bij De Nederlandse Opera en de Hilversumse Omroep. In 1980 wordt hij dirigent bij het Gelders Opera en Operette Gezelschap (GOOG) in Arnhem, een aanstelling die zijn verdere ontwikkeling als dirigent sterk bepaalt. Ook dirigeert hij steeds meer orkestmuziek (Oost Gelders Symfonie Orkest, Symfonieorkesten streekmuziekschool Z-O Veluwe) en oratoriumrepertoire. Behalve bij het GOOG is Hans Lamers ook dirigent bij het grote operagezelschap De Osse Operavereniging, het Toonkunstkoor Zutphen en Omstreken en de COV Veenendaal. 

UNISONO-Kunstfactor

Zijn brede muzikale belangstelling,  grote repertoirekennis en pedagogische kwaliteiten voeren hem in 1992 naar de landelijke koepel voor amateurmuziek te Utrecht (SNK, later UNISONO - Kunstfactor). Als stafmedewerker muziektheater zet hij zich in voor verdere vorming en ontwikkeling van dirigenten, zangers en regisseurs en is hij de stuwende artistieke leider van grote muziektheaterproducties tijdens het Internationale Koor Festival (IKF) te Arnhem.

 

Chris Kok(1) 2Chris Kok, repetitor
Chris Kok komt uit een bekende Edese blazers familie.Zowel zijn vader        als zijn grootvader zijn jarenlang lid geweest van de Edesche Harmonie.

Op 6-jarige leeftijd kreeg Chris zijn eerste pianolessen en op zijn 13e werd hij paukenist bij dit orkest.

Na de middelbare school studeerde Chris aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s Piano (cum laude), Hafa-directie en Bastuba behaalde.

Na de studie in Utrecht studeerde hij hoofdvak Orkestdirectie bij Tilo Lehmann aan het Zwols Conservatorium. Deze studie sloot hij in 1987 succesvol af middels een concert met het toenmalige Forum Filharmonisch Orkest in Enschede.

Thans is Chris werkzaam als arrangeur en dirigent en van enkele Harmonie-en Fanfare orkesten en is hij als repetitor verbonden aan het Gelders Opera en Operette Gezelschap en Toonkunst Zutphen e.o.

Tevens is hij een veel gevraagd begeleider van solistenconcoursen voor blazers.
Als solist heeft hij diverse concerten gegeven met o.a. de Marinierskapel, de toenmalige Johan Willem Friso Kapel en enkele orkesten in Oostenrijk.
Samen met Roland Aalbers vormt hij een vast pianoduo voor koorbegeleidingen.