Vocaal Ensemble GOOG


Het Vocaal Ensemble GOOG

Het Gelders Opera en Operette Gezelschap is een koorvereniging  maar het muziektheaterrepertoire wordt grotendeels geschreven voor solisten en ensembles. Het hangt ook van repertoirekeuzes af, maar een vereniging heeft die solozangers lang niet altijd zelf in huis. Omdat het GOOG naast grote producties ook veel concerten en andere optredens verzorgt,  is vanaf 2000 serieus beleid gevoerd op de ontwikkeling en training van eigen solisten en ensemblezangers,  die overigens ook gewoon meedraaien in het voltallige koor. Op deze manier biedt ons gezelschap, naast een goede koorscholing,  ook aan zeer ambitieuze leden een kans zich nog verder vocaal en theatraal te kunnen ontplooien.

De afdeling educatie van het GOOG organiseert elk seizoen nieuwe trainingen, masterclasses en andere activiteiten  voor potentiële zangers in ons gezelschap om zich verder te ontwikkelen als ensemble- solozanger. Ook wordt er steeds meer samengewerkt met andere instituten die zich hiermee bezighouden, zoals de Arnhemse kunstfabriek. Natuurlijk is een eigen grote inzet van de betreffende zangers nodig maar het blijkt steeds meer welk een aantrekkingskracht juist dit aspect bij het GOOG op vooral jonge zangers heeft!

Concerten en producties worden momenteel zoveel mogelijk “afgestemd” op ons eigen potentieel, daarnaast worden regelmatig professionele zangers gevraagd te participeren. Een prachtige kruisbestuiving.


ensemble11

Solisten:
Marjo Harmsen/Arrien van Prooijen/Henk Serné/Roger Knoben/Kees Hoezen/Martine Alink/Pieter Troost/Wilma Engelagen/Bertil Muller.

 

 

ensemble11

Ensembleleden

Ellen Aufenacker/Timea van Engelenburg/Ans Weide/Loes Emmerink/Margo Groeneveld/Keetje Huisman/Reinette van der Wolde/ Ellen Hulleman/Dorus Vis/Eddy Braam.
ensemble11

Ensembleleden

Martine Lijftogt/Anita Roelofswaard/Hanneke Tijken/Margreet Hoitink/Richard Kroes.
Niet op foto: Oxana Chervonnaya