Blog

Nieuws

Nieuws

Gezellige boel weer met die Googemerds!

Onze dirigent Hans was deze week jarig en dat konden we als leden natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan! Daarom verrasten we hem door hem voor de repetitie op ludieke wijze toe te zingen. Alle leden hadden zich uitgedost met een grappig hoofddeksel (hoed, pet, tooi, of nog gekker) en totaal onverwacht “stormden” we, al “lang zal hij leven” zingend, naar binnen, toen Hans nog met een solo-repetitie bezig was (de overige mensen, inclusief Chris, zaten natuurlijk in het complot). Het leverde in ieder geval wat leuke foto’s op!

Nieuws

Word nu Projectlid van het GOOG!

Je kan nu projectkoorlid worden van GOOG voor het grote nieuwe project dat we aan het opzetten zijn “WAM”. Een concert dat zich richt op het laatste levensjaar van Wolfgang Amadeus Mozart. Dit concert gaan we samen met het fantastische orkest Arnhem Sinfonietta geven in de Parkzaal van Musis Arnhem (waar we begin dit jaar nog Gelders Opera Goud deden). Klik de link aan voor meer informatie: PROJECTLID

Nieuws

Opera meets oratorium: Dat smaakt naar meer!

We hebben een mooi samenwerkingsproject achter de rug met Cantate Corde. In de Lambertuskerk in Raamsdonk hebben we namelijk een bijzondere, gratis toegankelijke uitvoering gegeven: een ontmoeting tussen de oratoriumklanken van Cantate Corde en de zang en theatrale presentatie van GOOG. Kortom: oratorium meets opera! Het was een prachtig concert voor een volle bak! Dat smaakt naar meer!

Via deze link het nieuwsbericht van Cantate Corde nog eens: https://cantatecorde.nl/oratorium-ontmoet-opera-en-operette/ 

Nieuws

Matinee Mee in Musis Sacrum een feestje!

Als het regent buiten en de dagen zijn grijs, maak dan een FEESTJE! Bijvoorbeeld een High Tea concert in een prachtige concertzaal. En wat kan er dan natuurlijk niet ontbreken? Muziek! ????????
Zowel het publiek als wijzelf hebben enorm genoten. Foto: Pietro Consolazione. Met het GOOG ensemble.

Nieuws

“Dichterweg” was bijzonder en emotioneel

We hebben een heel bijzonder concert gegeven samen met een groep leerlingen van de Daniel de Brouwerschool en met theater Tegendraad. Op de bijzondere locatie in Klarenbeek, Het Boshuis, leidde dat tot een prachtig concert vol emotie en ontroering. En wat deden de kinderen het allemaal goed! In het bijzonder dat jongetje dat ‘Adiemus’ zong, of dat meisje dat soleerde met afsluiter ‘Heal the World’ . De muziek verbroederde ons! En zo raakten we niet verder weg, maar kwamen dichter bij elkaar!

Nieuws

Vol huis in Musis en het dak ging eraf!

Het project ‘Gelders Opera Goud‘ is bekroond met een spetterende uitvoering in een uitverkocht Musis. Wat was het allemaal geweldig: het enthousiaste publiek; de prachtige stukken die we ten gehore brachten, de uitmuntende solisten, zowel Deirdre en Eric als die van het GOOG. En wat was het een belevenis om voor zó’n groot en zo’n hongerig publiek te zingen, en dat met zo’n groot koor! Een absoluut hoogtepunt! Voor impressies: hou nog eens operagoud.nl in de gaten, want daar gaan we het nodige plaatsen! Op de foto hieronder alvast een sortering GOOG-dames voor de fotowand (fotobewerking onze eigen Pieter Troost).

 

Nieuws

Fijne ‘Pre-Generale’ van Opera Goud

Volgende week vindt het grote concert ‘Gelders Opera Goud‘ al plaats! En  donderdag 8 februari hadden we hiervan de eerste repetitie waar voor het eerst iedereen bij was, dus niet alleen de drie koren (CKW, AOK en GOOG) en het orkest (OGSO) maar ook de twee solisten die we hebben ingehuurd: Deirdre Angenent en Eric Reddet. We repeteerden in de Nieuwe Kerk van de PKN in Arnhem-Noord en die zaal was ruim genoeg voor iedereen! (Alhoewel het parkeren wel een uitdaging was). Na een geslaagde repetitie gaan we met vol vertrouwen en enthousiasme door naar het concert. Dat is trouwens uitverkocht!

Nieuws

Productieve en fijne repetitiedag voor ‘Opera Goud’

Op zaterdag 20 januari hebben we een productieve repetitiedag beleefd, voor het eerst met alle 4 de gezelschappen samen: de drie koren èn het volledige orkest. We waren voor deze keer in de thuishaven van het Arnhems Oratoriumkoor, de Elver in Arnhem. Een fijne locatie waar we werden ontvangen met koffie, thee en koekjes! De drie dirigenten namen allen tijd om hun deel van het programma (Alex de Cavalleria, Britt de Faust en Hans het operette-deel) door te nemen. Wat gaaf om met zo’n groot koor te zingen, ondersteund ook nog eens door een orkest! Zo kijken we met veel enthousiasme tegemoet richting het concert Opera Goud !

Nieuws

Kees Hoezen en Martine Alink in de bloemen!

Muurbloempjes? Deze twee zijn dat zeker niet. Afgelopen dinsdagavond zetten we de bloemetjes even buiten, of eigenlijk binnen. In de armen van Kees Hoezen en Martine Alink. Twee leden die al een hele tijd bloeien binnen ons koor.
♦ Martine Alink is al 25 jaar bij ons, als koorlid en soliste; een felicitatie waard!
♦ Kees Hoezen heeft de afgelopen 2 jaar een mooie bijdrage geleverd als voorzitter en daarvoor willen we hem dan ook hartelijk bedanken!
Kees en Martine, we hopen dat jullie nog heel lang onderdeel blijven van ons mooie theaterkoor GOOG.

Nieuws

Kerst met allure: prachtige afsluiting van het jaar

We hebben het jaar geweldig afgesloten met een sfeerfvol kerstconcert. Het concertprogramma is hier te vinden. En voor de rest laten we maar eens gewoon een bezoeker aan het woord: Alex Mastwijk:

“Genoten van een betoverende avond met het Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG) in het sfeervolle Post Theater te Arnhem! Het klassieke theaterkoor, met meer dan 65 jaar aan prachtige muzikale geschiedenis, bracht op 21 december het adembenemende concert “Kerst met allure”. Een speciaal woord van waardering voor LinkedIn vriendin Ellen Aufenacker – van Amerom, die met haar engelachtige stem de sterren van de hemel zong, vooral tijdens haar ontroerende 2e solo, het Ave Maria. In deze korte compilatie deel ik slechts een paar noten, maar bekijk de uitgebreide versie op het Vimeo-kanaal van Alma filmproducties, gefilmd met de iPhone tijdens het optreden door Alex Mastwijk. Iryna en ik hebben enorm genoten van de indrukwekkende vocale prestaties en de feestelijke sfeer. Zeker een aanrader voor iedereen die van klassieke muziek houdt! Blijf op de hoogte, want er staan ook buiten de reguliere concerten, openlucht concerten in Arnhem op de planning. Een ervaring die de moeite waard is om te delen en te beleven. Dank aan het Gelders Opera- en Operette Gezelschap voor het delen van zoveel prachtige muziek en aan Alma filmproducties voor het vastleggen van deze onvergetelijke momenten!”

Zie voor de prachtige lange video deze link:  lange video.