Blog

Nieuws

Nieuws

Wij hebben een super-fijn repetitieweekend gehad !!!

We hebben met het hele koor een hartstikke leuk repetitie-weekend achter de rug. Twee dagen lang zijn we bezig geweest om stukken die we zingen op een mooie regie te zetten, onder de bezielende leiding van Bernd en Melissa en natuurlijk ook met onze vaste gewaardeerde artistieke leiding: dirigent Hans en repetitor Chris. Het waren twee mooie dagen, waarin we weer veel geleerd hebben! Bij ons concert in juni in het openluchttheater in Ede willen we het geleerde laten zien! Wij zijn alvast enthousiast!

Nieuws

Mooi matinee-concert in Musis Sacrum !

Het ensemble van het GOOG heeft een mooi matinee-concert gegeven in Musis Sacrum op dinsdag 14 maart jl. De reacties waren heel enthousiast en ook voor de GOOG-zangers was het een heel fijne middag.

Nieuws

Boek Tineke bij Omroep Gelderland

Bij Omroep Gelderland is er aandacht aan besteed aan het boek van Tineke Ouwendijk over vijftig jaar GOOG! Zij heeft het boek namelijk aangeboden aan de burgemeester van Ede, en Omroep Gelderland was daar bij. 

Lees het hele artikel hier! Het boek kopen kan ook nog steeds, zie daarvoor deze link! De opbrengsten van dit boek komen ten goede aan KWF. 

Nieuws

Sfeervolle ‘Koperen kerst’ met de Brassband Gelderland

Ter afsluiting van weer een roerig jaar, waarin veel gebeurd is en GOOG weer volop concerten heeft gegeven, hebben we op zaterdag 17 december een prachtig kerstconcert gegeven! Samen met de Brassband Gelderland vierden we dus een ‘Koperen Kerst’! We hebben prachtige stukken ten gehore gebracht, zoals “Shepherd’s Farewell (l’Adieu des Bergers)” van Berlioz, “The New Born Babe” van Bruce Broughton, “A Hymn to a Virgin” van Benjamin Britten en ook diverse stukken uit “A Mass for Peace” van Karl Jenkins. Benieuwd naar het hele programma? Dat vind je hier. Al met al werd het een hele mooie avond, die we afsloten met een glaasje glühwein! Op naar de feestdagen en daarna al weer het nieuwe jaar!

Nieuws

Leuk ‘Theetafel Opera’-concert in de Lampegiet Veenendaal

Het GOOG-ensemble heeft in samenwerking met Lampegiet op zondagmiddag 20 november een sprankelend matinee-concert gegeven in de foyer van Theater Lampegiet; onder het genot van een high tea. Vele hoogtepunten uit de operawereld kwamen voorbij. Muziek uit de Lustige Witwe van Lehar, het Vilja lied, of Belle Nuit van Offenbach. De hoogwaardige operazang en de ongedwongen sfeer van de high tea, zorgden voor een bijzondere belevenis: van liefdesduetten van Strauss, tot grootse opera-aria’s van Mozart, Gounod en Verdi. De klassiekers werden afgewisseld met moderner repertoire van muzikanten als Gershwin en Sondheim. Een fijne middag!

Nieuws

Dankbaar concert in Vreedenhoff

We hebben een leuk concertje mogen geven in verzorgingstehuis Vreedenhoff. Dit concert houden we eens per twee jaar, maar door Corona was het al wat langer geleden dat we hier hebben mogen staan. De bewoners vonden het zichtbaar mooi en genoten met volle teugen. En wij zelf zeker ook! Zeker een dankbaar concert dus! Stichting Concordia maakte met een donatie het concert mogelijk. Tot over twee jaar!

Nieuws

Boek ‘Theaterbelevingen’ over 50 jaar GOOG!

Tineke Ouwendijk (voor iedereen die GOOG kent natuurlijk zeer welbekend) is bezig met het samenstellen van een boek over de roemruchte geschiedenis van het GOOG. Het wordt een prachtig boek vol verhalen die vele herinneringen zullen oproepen en waar prachtig fotomateriaal aan is toegevoegd.

Natuurlijk vertelt eerst en vooral Tineke zelf heel veel over wat ze allemaal met GOOG heeft meegemaakt, maar in het boek staan daarnaast ook verhalen van een groot aantal leden van het koor, met daarbij een paar gastschrijvers, zoals van Jan Slagter, directeur omroep Max, operazanger Marco Bakker en oudvoorzitter Guillaume Keulen (oud directeur k.v.k./Gelredome en de papierfabriek
Renkum). 

De opbrengsten van het boek gaan daarnaast naar het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF)!

Heeft u interesse in het boek? Dan kunt u het nu al voorbestellen! Neem daarvoor per email contact op met Tineke!

Nieuws

Geslaagd thuis-concert in ons eigen Lebret!

Op dinsdag 4 oktober hebben we een hartstikke leuk concert gegeven in onze thuisbasis, Lebret. We brachten het programma ter gehore dat we al hadden gerepeteerd voor het eerder vervallen concert in Doetinchem. We brachten tal van prachtige highlights uit de wereld van de opera en operette. Wat te denken van het prachtige openingskoor uit Cavalleria Rusticana? Of stukken uit opera’s van grootheden als Mozart, Gounod, Donizetti en natuurlijk Verdi? Of van moderner repertoire zoals Gershwin en Sondheim? Het publiek kon het allemaal gratis bekijken en vooral beluisteren… En ook nog eens gratis! Een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met het Gelders Opera en Operette Gezelschap!

Nieuws

Leuke concertjes in Apeldoorn en Barneveld!

GOOG heeft weer een paar mooie concerten mogen geven de afgelopen week! De eerste vond plaats in het Orpheus theater in Apeldoorn, en de tweede in het Schaffelaar-theater in Barneveld. Fijne concerten waarmee we ons weer even goed hebben laten zien! Op naar het laatste concert in de rij: dinsdag 4 oktober in ons eigen Lebret!

Nieuws

GOOG vol nieuwe energie het najaar in!

Na een lange warme zomer, popelen we bij GOOG om weer te beginnen. En het belooft een druk en mooi najaar te worden! Er is genoeg te doen, in ieder geval. We hebben tot het einde van het jaar in totaal zeven concerten gepland: enkele voor ensemble, en enkele voor het hele koor. Zo staan er weer een open repetitie en een herfstconcert in ons eigen Lebret op het programma, gaan we een kersttournee doen met een geweldige brassband en gaat het ensemble de eerste High Tea concerten geven! Zie hiervoor onze concert-agenda. Voldoende te doen dus en wij hebben we er in ieder geval al veel zin in! Van harte tot ziens bij één van onze optredens!