Reacties van bezoekers en samenwerkingspartners GOOG

Reacties van bezoekers en samenwerkingspartners GOOG

Een bloemlezing

“We zijn in de Eusebiuskerk geweest en hebben genoten van het programma. Met name de samenzang van de  bekende Nederlandse kerstliederen. Ook fijn dat Marco Bakker wat ten gehore heeft gebracht.”

Naar aanleiding van kerstconcert in de Eusebiuskerk in Arnhem, december 2019

“Wat een grandioos kerstconcert was het in de Eusebiuskerk! Wat mooi gezongen! Wat een mooie stemmen en wat een stemcontrole! Complimenten voor het koor!”

Naar aanleiding van kerstconcert in de Eusebiuskerk in Arnhem, december 2019

“Graag wil ik u bedanken voor de uitstekend georganiseerde Scratchdag. Een schitterende locatie/accommodatie en aan alles was gedacht, de inwendige mens werd voorzien van allerlei lekkers, maar zeker ook deed iedereen zijn uiterste best om de gastzangers zo optimaal mogelijk te begeleiden en een warm gevoel van welkom te geven. Het was een zeer bijzondere dag met heel veel mooie muziek op hoog niveau, een klasse apart.

Het programma was voor mij wel bekend maar om opera/operette muziek zelf te zingen geheel nieuw. Door het enthousiasme en de bevlogenheid van de dirigent werd je in een flow meegenomen en was het een feestje om tussen allemaal stuk voor stuk goede (semi) professionele zangers te staan zingen.

Dank voor deze geboden mogelijkheid, wetende dat de Scratch het doel heeft interesse op te wekken voor opera en GOOG graag in contact komt met nieuwe goede zangers, kan ik u zeggen dat die interesse zeker is gewekt. Zelf zing ik al jaren met veel plezier bij verschillende koren, voornamelijk oratoriumwerken, maar door nu op deze wijze ook te mogen genieten van operamuziek was dat weer een heel andere beleving.

Een super geslaagde scratch dag met een schitterende uitvoering als resultaat. Ik hoop dat GOOG nog vele jaren met elkaar heel veel mooie muziek ten gehore mogen brengen en wie weet zie of hoor ik jullie nog wel ergens bij een uitvoering.”

Naar aanleiding van Scratch-dag in Ede, oktober 2019

“Gisteren (was) bijzonder geslaagd. Ik spreek onze dank uit voor het prachtige zangkoor die overweldigt hun zangkunst hebben gepresenteerd. Ook Marco Bakker krijgt van ons de complimenten voor zijn zangkunst. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.”

Naar aanleiding van concert aan einde scratch-dag, Ede, oktober 2019

Opera met Musical, gisteravond in Amsterdam en wij waren er bij. Wat was dat een prachtige ontmoeting!. Wat hebben wij genoten. Het enthousiasme en zelfverzekerdheid van de mensen op de bühne sloeg over op het publiek en andersom.

Complimenten voor Hans Lamers en Bernd Duenk voor hun muzikale leiding en regie. Het is altijd een plezier om Hans Lamers aan het werk te zien en wat de regie betreft, Bernd heeft er een levendig en gedisciplineerd schouwspel van gemaakt.

Al met al, het was een superavond, we hopen dat er in de toekomst meer van deze muzikale ontmoetingen zullen plaatsvinden. We zullen erbij zijn.”

Naar aanleiding van concert “Opera meets Musical’, in Amsterdam, december 2018

“Gisteravond zo genoten van jullie concert! En een heel groot compliment aan alle medewerkenden. Een hele leuke combinatie van musical en opera. En er waren ook veel jongeren in de zaal! Heel leuk! En kijkje bij elkaar in de keuken en dat kan helemaal geen kwaad! Complimenten aan Hans Lamers en regisseur Bernd Duenk! En last but not least, de fantastische begeleiding van Chris Kok! Al met al een heerlijke avond! Dank daarvoor.”

Naar aanleiding van concert ‘Opera meets Musical’, december 2018

“Wij hebben ook goed genoten, ook van verschillende gasten kwamen de pluimen ook dit kan in Lunteren. Genieten en gastvrij staan dicht bij elkaar en ik vind dat dit ook zo hoort als je goed voor elkaar zorgt kun je veel bereiken. Hartelijk dank voor dit mooie optreden en alle zorg hier om heen.”

Reactie naar aanleiding van concert in Lunteren, 2018

“Beste koorleden en dirigent van het GOOG. Zaterdag 7 juli 2018 geluisterd naar jullie prachtig concert, wij hebben erg genoten. Het weer en de locatie was prima, kon niet beter.”

Reactie naar aanleiding van concert in Lunteren, 2018

“Wat ontzettend veel mensen waren er gisteravond. Het GOOG zong geweldig! Al met al was het een gezellige avond en het GOOG was geweldig.”

April 2018

“Wat een avond, wat een feest en wat een fantastisch publiek! Wij hebben genoten van ieder moment. Met dank aan onze sponsors, het GOOG, de dansers, alle muzikanten en iedereen die z’n steentje heeft bijgedragen.”

April 2018

“Wij waren er vanavond. En wat hebben wij genoten. Mooie koorklank en Hans die hoorde ik ook zingen. Het was een fijne en warme avond.”

April 2018

“Lieve vrienden, Wat een vreugde en wat een vriendschap mocht ik ervaren tijdens de jubileumavond in Beverwijk. Wat heb ik genoten van jullie zang en aanwezigheid. Het was geweldig, jullie zijn allemaal stuk voor stuk verantwoordelijk voor het niveau van het GOOG. Wat hebben jullie prachtig gezongen, zelfs onze jonge burgemeester was ontroerd, vertelde hij mij vanmorgen. Er was zoveel liefde en warmte die avond in Beverwijk en wat hebben jullie een geweldige dirigent en pianist.

Heel veel, heel veel dank voor jullie inzet, geweldige zang en vriendschap. Ook mij heeft het ontroerd en ik hoop dat we in de toekomst zo nu en dan weer mogen samenwerken. Ik hou van jullie.”

Mail d.d. 26 maart 2018 van Marco Bakker n.a.v. optreden bij 80-jarige verjaardag

“Wat ’n geweldige avond afgelopen vrijdag! Ik heb genoten! van ’t afwisselende programma, van de intieme, gemoedelijke sfeer, van de gezellige sfeer in het publiek! En wat zingt Marco Bakker geweldig! Ik ben blij dat ik het heb mee mogen maken!!”

Maart 2018

“…bijgestaan door het uitzonderlijk goede Gelders Opera- en Operettekoor, namen deel aan deze kwalitatief zeer hoogstaande avond.”

Facebook-bericht 24 maart 2018, Frank Wentink

“Wat hebben we gisteravond genoten van jullie concert in het Openluchttheater Ede. Het was heerlijk om in zo’n prachtige ambiance te mogen luisteren nar Casta Diva, het Viljalied, het Slavenkoor enz. En wat hebben jullie, en wij, het getroffen met het weer! Kortom, het was weer een ‘GOOG-waardige’ avond.”

Augustus 2017

“Voor de eerste keer jullie vanaf de ‘andere” kant gezien en dat is uitstekend bevallen. Prima optreden en volgens onze vrienden en kennissen beter dan het ENKA Mannenkoor. Volgens mij hebben jullie vele fans in Bennekom gemaakt.”

Januari 2017

“Na de ontroerende uitvoering met het GOOG gisteren moet ik jullie vanuit het diepst van mijn hart bedanken voor de grote inzet, passie en overgave. Het concert zat gebeiteld en bezat uitstraling. Uit alles kon je merken dat jullie er echt zin in hadden. Heerlijk. Ook het GOOG was onder de indruk. Geniet er van, dat doe ik ook, voor zover mogelijk op dit moment!”

Januari 2017

“Graag wil ik alsnog jou (jullie) bedanken voor het werkelijk prachtige kerstconcert in Cultura. We hebben er heel erg van genoten. Wat een mooie muzikale prestaties leverden jullie en in wat een fijne sfeer! Mede namens ons zessen wens ik het GOOG een voorspoedig 2017 toe.”

December 2016

“Wat een prachtig concert was dat zondag. Eén van de mooiste die ik ooit gehoord heb. Marco Bakker zong perfect en wat een mooie stem en verschijning die sopraan. Helemaal perfect. Wat heb ik genoten. Grandioos! Om trots op te zijn.”

December 2016

“Lieve Googzangers, Ik vond het een eer om met jullie mee te mogen zingen! Dank voor jullie vriendelijkheid en hartelijkheid, ik voelde me hierdoor zeer welkom en neem graag jullie uitnodiging aan om in 2017 weer mee te doen.”

Reactie project-lid naar aanleiding van concert in Rhenen, november 2016

“Vanavond heb ik net nog jullie laatste lied kunnen horen. Maar wat ik toen kon horen, was zo geweldig!”

Reactie n.a.v. herdenkingsconcert 4 mei 2016, Wageningen.

“Prachtig concert gisteravond. Ik heb er echt van genoten. Heerlijk! Ik ben jaloers dat  ik er niet meer bij kan zijn. Jammer. Zo een concert dat is toch het allermooiste om te zingen.

Tranen in mijn ogen!

Mei 2016

“Het was een fijne dag, iedereen heeft genoten! Het publiek houdt van opera/operette, dus het zou zo maar eens kunnen zijn dat jullie nog eens op herhaling komen. Zou gezellig zijn. Vanaf deze plek nogmaals dank voor de perfecte acte de préséance en het plezier en de professionaliteit dat jullie met elkaar hebben uitgestraald daar op het Coolse podium. Was subliem.”

Reactie n.a.v. concert in Heerhugowaard op 10 april j.l.

“Mijn dank en waardering voor fantastische optreden bij kerstzang zondag in Eusebius.”

Reactie op meezing kerstconcert in de Eusebiuskerk op 20 december 2015

“Wat heeft het GOOG gisteravond prachtig gezongen in de Eusebiuskerk. Samen met mijn dochter heb ik ervan genoten.”

Reactie op meezing kerstconcert in de Eusebiuskerk op 20 december 2015

“Voor mij was toch het GOOG de topper, geweldige stemmen, alles keurig in balans en de zangers van het ensemble waren in één woord geweldig. Om dat alles nu eens in de zaal mee te kunnen maken…”

Reactie n.a.v. concert met Volendams Opera Koor, december 2015

“Wat een fijn concert vanavond, echt veel lekkerder om in deze prachtige zaal te zingen! Publiek was zeer enthousiast. Wij kijken terug op twee mooie voorstellingen. Hopelijk kan het te zijner tijd nog eens herhaald worden.”

Reactie van een bestuurslid van Volendams Operakoor.

“Wat een mooi concert weer gisteravond!”, “Dan het GOOG: die zongen alles uit het hoofd!”, “Hoogtepunten waren voor ons duet “Viens Mallika” prachtig gezongen door Martine en Véronique en de selectie uit “Showboat”. De grote finale door de beide koren stond als een huis, geweldig. Complimenten ook aan de beide dirigenten en pianisten – uitstekend!”

Reactie n.a.v. concert met Volendams Opera Koor, december 2015

“Ik wil even reageren op het concert van gisteravond. Ik werd geraakt door de kwaliteiten van het totale koor, de dirigent en jullie solisten. Groots!”

Reactie n.a.v. concert met Volendams Opera Koor, december 2015

“We hebben weer genoten van een mooie uitvoering in Arnhem. Het VOK is een prachtig koor en ook de beide koren samen, zeker in de finale, was indrukwekkend. Het meeste plezier beleefden we na de pauze. Andere klankkleur en gevarieerder vanwege de solisten. Hoogtepunten voor ons waren Lakmé en Showboat. En respect voor de moeilijke pianopartijen.”

Reactie n.a.v. concert met Volendams Opera Koor, december 2015

“Prachtig concert met prima solisten en een zeer enthousiaste dirigent. Zeer aandachtig publiek. Je kon echt een speld horen vallen!”

Reactie n.a.v. concert voor Stichting ‘Vier het Leven’, juni 2015

“De gasten genoten en hebben me verzocht jullie te bedanken voor de fijne middag en de manier waarop alles geregeld en georganiseerd was.”

Reactie n.a.v. concert voor Stichting ‘Vier het Leven’, juni 2015

“Wij kijken allemaal terug op een heel mooie middag. Onze gasten hebben heel, heel erg genoten! En een pluim voor de organisatie. Wat een werk, vooraf. Wat een inlevingsvermogen, ook! O.a vond ik het TOP dat er advocaat met en dat er boerenjongens was in de pauze. Waar vind je dat nog!”

Reactie n.a.v. concert voor Stichting ‘Vier het Leven’, juni 2015

“Ik heb echt nog nagenoten van het prachtige optreden! Vond het leuk om aan mee te werken en een steen bij te dragen aan het eindresultaat. En deze mocht er zijn! Bijzonder, krachtig, hoopvol en ontroerend.”

Reactie n.a.v. concert ‘Behind The Lines”, mei 2015

“Als dirigent van ‘Behind the Lines’ voel ik een grote behoefte om jullie allemaal te bedanken voor de wijze waarop we ‘soms letterlijk ‘met vallen en opstaan, deze productie hebben vorm gegeven en uitgevoerd. Het was zeker geen egale weg welke we hebben bewandeld, maar dankzij het doorzetten en het geloof in een fantastisch product in combinatie met de geboden kansen door de organsatie Nationale Feest- en Gedenkdagen Arnhem heeft de uitvoering van afgelopen maandag volgens mij een grote indruk achter gelaten. Enorm veel dank en waardering voor jullie energie. Ik ben inmiddels al weer op een volgende sneltrein overgestapt, maar denk met trots terug aan deze prestatie. 

Adriaan Luteijn, n.a.v. concert ‘Behind The Lines”, mei 2015

“4 mei wereldpremière “Behind the Lines”was overrompelende ervaring. Compliment aan: Philharmonie Gelre / Introdans / GOOG / Rijnijsssel / Joop Boerstoel.”

Burgemeester Kaiser van Arnhem via Twitter, mei 2015

“Zonder mensen extra te willen noemen want dan ga je misschien namen vergeten, wil ik toch een groot compliment maken aan onze vocaal solisten – en danskwatet. Dankzij het prachtige scenario van Anneke ten Napel en de ‘goede noten’ van Carl Wittrock gaven zij inhoud aan de compositie. Hulde verder aan het GOOG voor jullie prestatie, want naast zang ook nog diverse acteerprestaties en ‘mijn’ Philharmonie Gelre. Wat een voorrecht om zo te mogen werken. Op de avond zelf een hele mooie, sfeervolle ambiance, met dank aan Showline. Tenslotte een dank aan alle ‘mede-organisatoren’ van zowel het productieteam als het artistieke team voor jullie inspanningen, werk en collegialiteit op momenten dat ik het nodig had.”

Joop Boerstoel, n.a.v. concert ‘Behind The Lines”, mei 2015

“Wat heerlijk he, dat het zo’n succes werd. Trouwens, wat was dat buffet zalig! Ik heb gesmuld, de zalm was zo mals als boter. Top.“

Reacties n.a.v. concert 17 maart 2015 

“Het was een prachtig concert met alle lof voor Hans, het orkest, de gastsolisten en uiteraard het GOOG koor en GOOG solisten. Ik denk dat je trots op jezelf mag zijn en terug mag kijken op een bijzondere avond met een prachtig initiatief! Hartelijke groeten en complimenten aan alle medewerkers van het GOOG”,

Reactie John Bliekendaal n.a.v. jubileumconcert Tineke Ouwendijk, maart 2015

“Het zou kunnen zijn dat dit speciale concert een topper moest worden. Dat is iedereen gelukt. Een groots orkest met een schitterend harpspel. Een dirigent welke tijdens het dirigeren, oefende voor het ver / hoog springen voor de Olympische Spelen! Een koor dat straalde, hun gezichtsuitdrukkingen sprak boekdelen en de zang was bijna hemels, vooral als het zacht moest.”

Reactie n.a.v. jubileumconcert Tineke Ouwendijk, maart 2015

“Vanuit de zaal alleen maar positieve reacties”, “We hebben enorm genoten van dit schitterend concert”, “Wat een prachtige avond! Ik heb genoten.”

Reacties n.a.v. jubileumconcert Tineke Ouwendijk, maart 2015

“Ja, ik kijk terug op een hele mooie productie. Ik heb veel mooie reacties gehad. Solisten mooi, koor mooi, decor mooi door de eenvoud. Ik ben nu weer geland in het normale leven. Het was spannend en fantastisch om te doen. Ik wens jullie veel succes met verdere optredens en bedankt voor de samenwerking.”

Reactie n.a.v. Eugen Onegin, december 2014

“Allereerst onze felicitaties met Uw zestigjarig bestaan. Het GOOG heeft zijn bestaansrecht ook nu weer bewezen. Wij bezochten vol verwachting de voorstelling in Veenendaal. Het is duidelijk dat het koor een geweldige prestatie heeft neergezet. Dit is niet bepaald een toegankelijke opera. Ondanks de lof voor de inspanningen zijn wij het toch eens, na hierover enige tijd gesproken te hebben, met de reactie van enige anderen. De uitvoering deed tekort aan het jubileum van het GOOG. Het was voornamelijk de wijze van regie en opbouw die ons tot deze conclusie liet komen Ook wij vonden dat de gebruikte effecten afbreuk deden aan de inhoud en de dramatiek welke deze opera heeft. In plaats van de rook en de dansers, welke wij niet geheel vonden passen in deze opera had er misschien meer aandacht besteed kunnen worden aan een andere choreografie en rol voor de koorleden. Dit was jammer, de beoogde moderne enscenering deed ons inziens afbreuk aan de op zich al genoeg dramatische elementen bevattende opera. Dit was voor ons een beetje een teleurstelling. Toch wensen wij alle leden van het GOOG een vruchtbare toekomst.”

Reactie n.a.v. Eugen Onegin, december 2014

“Ik ben voor het eerst naar een concert geweest van uw gezelschap. Ik heb dit prachtig gevonden, allemaal prachtige stemmen en niet zo stijfjes gezongen, het werd door een ieder met blijheid en vreugde gezongen.”

Juni 2012