Dirigent en repetitor

Dirigent en repetitor

Hans Lamers, dirigent GOOG


Veelzijdig, vakkundig en meeslepend

In 1980 werd Hans Lamers dirigent bij het GOOG. Amper 24 jaar oud, nog studerend aan het Stedelijk Conservatorium in Arnhem en onervaren in de wereld van het klassieke muziektheater. Hans’ muzikale roots lagen namelijk in de blaas- en kerkmuziek. Achteraf niet eens zo een gekke combinatie om van meet af aan dit illustere Gezelschap gaandeweg op te stuwen tot een toonaangevend koor met eigen solistenensemble en waarin de opera een prominente plek kreeg in het repertoire. 

Met het GOOG trad en treedt Hans succesvol op in bijna alle Nederlandse theaters en concertzalen, veelal met toonaangevende orkesten en solisten. 

In de periode 1993-2006 was hij staflid muziektheater bij de landelijke amateur muziek koepel (SNK-UNISONO-Kunstfactor) in Utrecht en adviseur van BOOG-BALK Nederland. Onder zijn leiding werden cursussen voor dirigenten, regisseurs en zangers georganiseerd en was hij de artistiek motor achter bijzondere muziektheater producties tijdens het Internationale Korenfestival te Arnhem (IKF) en Rotterdam (WSCM1999).

Naast het GOOG is Hans artistiek leider bij De Osse Opera. Hij is als dirigent verbonden in Zutphen aan zowel het Toonkunstkoor alsmede het Toonkunstplus koor. Vanaf 2008 leidt hij tevens de Christelijke Oratorium Vereniging Veenendaal. Met deze verenigingen worden jaarlijks Bach Passionen en de grote oratoria uitgevoerd.

Chris Kok, repetitor GOOG


Toegewijd, met een fijnzinnig gehoor en gevoel voor ritmiek.

Chris Kok komt uit een bekende Edese blazers familie. Zowel zijn vader als zijn grootvader zijn jarenlang lid geweest van de Edesche Harmonie. Op 6-jarige leeftijd kreeg Chris zijn eerste pianolessen en op zijn 13e werd hij paukenist bij dit orkest. Na de middelbare school studeerde Chris aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s Piano (cum laude), Hafa-directie en Bastuba behaalde. Na de studie in Utrecht studeerde hij hoofdvak Orkestdirectie bij Tilo Lehmann aan het Zwols Conservatorium. Deze studie sloot hij in 1987 succesvol af middels een concert met het toenmalige Forum Filharmonisch Orkest in Enschede. 

Thans is Chris werkzaam als dirigent en arrangeur van enkele harmonie- en fanfare orkesten en is hij als repetitor verbonden aan het Gelders Opera en Operette Gezelschap.

Tevens is hij een veel gevraagd begeleider voor koorconcerten en voor zowel instrumentale solisten als zangers. Als solist heeft hij diverse concerten gegeven met o.a. de Marinierskapel, de toenmalige Johan Willem Friso Kapel en enkele orkesten in Oostenrijk.

Samen met Roland Aalbers vormt hij een vast pianoduo voor koorbegeleidingen.

Hans Lamers en Chris Kok in actie bij het GOOG

In ‘Uit met Esther’ van Omroep Gelderland zie je het koor met dirigent Hans Lamers en repetitor Chris Kok in actie tijdens een repetitie in 2018.