Hartsconcerten voor de zorg

Hartsconcerten voor de zorg

Als blijk van waardering willen we, zodra het weer kán, belangeloos concerten geven voor zorgverleners van Gelderse ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Wij zoeken daarvoor samenwerkingspartners. Interesse? Hieronder leest u een aantal van onze mogelijkheden.

Een moment van Verrassing

Klein en fijn Viersterrenconcert

Groots en meeslepend Galaconcert

Elk onderdeel wordt in overleg met de opdrachtgever samengesteld uit de ingrediënten warmte, dankbaarheid en hoop en straalt vertrouwen uit naar de toekomst. 

Wij garanderen u dat alles met plezier en kwaliteit voor u wordt bereid!

Luister smakelijk!Een moment van Verrassing

Opeens blijken diverse mensen in een grote publieke ruimte één voor één te gaan zingen en komen ze bij elkaar, zodat duidelijk wordt dat ze bewegen vanuit een groot vooropgezet plan, een theatrale flashmob.
Het publiek, bestaande uit bezoekers, patiënten en medewerkers stromen toe. De één staat verbijsterd stil en luistert ademloos, anderen zingen mee of lopen door. Dat kan, alles is mogelijk, alles mag. Verrassing en spontaniteit zijn de belangrijkste elementen van een flashmob.

In 2019 heeft het GOOG een flashmob uitgevoerd in het centrale atrium bij de ingang van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem, in samenwerking met het Rijnstate Vriendenfonds. De leden van het GOOG waren gekleed als zorgmedewerker of bezoeker en verspreid onder het publiek. Alle bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis werden verrast met deze theatrale flashmob, het werd een dansend feestje. Kijk hier voor een korte impressie van een theatrale flashmob in ziekenhuis Rijnstate.

De flashmob wordt begeleid door een pianist en geleid door onze dirigent. 

Een klein en fijn Viersterrenconcert

Een Klein en Fijn Viersterrenconcert is een variatie op een groot galaconcert, aangepast aan de wensen van de opdrachtgever. Fijn, omdat u altijd onze hoge kwaliteit zult ervaren. Klein, omdat we kunnen variëren in het aantal zangers en de duur van het concert.
Als er nog niet veel mensen tegelijk bij elkaar mogen zijn, kunnen we met een uitstekend ensemble van ongeveer 20 zangers, waarvan diverse solisten, een prachtig concert samenstellen. Klein kan ook in tijd gezien worden. Bijvoorbeeld twee of drie kleine concerten van 45 minuten achter elkaar met steeds wisselend publiek, zodat meer mensen van ons kunnen genieten.
Het GOOG presenteert zich op een prachtige wijze in galakleding (dames in baljurken, heren in smoking) op een mooie locatie, bijvoorbeeld een openluchttheater, een theaterzaal, concertzaal of de buitentuin van het ziekenhuis. Het concert bestaat uit een afwisseling van opera- en operettestukken en wordt ieder concert afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Voor de bezoeker is het door de aankleding en de betoverende muziek echt een avondje/middag uit. Het concert wordt begeleid door een pianist en geleid door onze dirigent. 

Het klein en fijn Viersterrenconcert wordt uitgevoerd door het ensemble van het GOOG van ca. 20 zangers, waaronder solisten, onder leiding van onze dirigent Hans Lamers en pianist Chris Kok. 

Groots en meeslepend Galaconcert

Een galaconcert is een avondvullend programma of Matineevoorstelling. Het GOOG presenteert zich op een prachtige wijze in galakleding (dames in baljurken, heren in smoking) op een mooie locatie en voert het publiek mee in vreugde, pijn, troost en hoop in een afwisseling van opera- en operettestukken.

De inhoud en de locatie worden afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Denk bijvoorbeeld aan een openluchttheater, een theaterzaal, concertzaal of de buitentuin van het ziekenhuis.  Voor de bezoeker is het door de aankleding en de betoverende muziek echt een middag/avondje uit.

Het galaconcert is een middag- of avondvullend programma met het volledig koor van ca. 45 zangers, waarvan diverse solisten, onder leiding van dirigent Hans Lamers en pianist Chris Kok. 

Hartsconcert voor de zorg

Als operakoor weten we beter dan ieder ander koor te zingen over tegenslag, doorzettingsvermogen, hoop en moed. In deze coronatijd zingen we -op veilige afstand- Va Pensiero als voorbeeld.